Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 64/2014 Nr. 1
Influence of pre-fermentative treatments on the composition of ‚Tamaioasa romaneasca‘ and ‚Aligote‘ wines Maria Codreanu, Valeriu U. Cotea, Camelia Luchian, Marius Niculaua, Cintia Colibaba |
Varietal differentiation of grapes cv. ‘Vranac’, ‘Kratosija’ and ‘Caberent Sauvignon’ from Montenegro according to their polyphenolic composition Radmila Pajovic, Silvia Wendelin, Astrid Forneck, Reinhard Eder |
Die Differenzierung des Herkunftsterroirs von burgenländischen Leitweinen auf Basis deskriptiver Kostbewegungen – Teil 1: ‘Blaufränkisch‘ und ‚Zweigelt‘ Walter Flak, Gabriele Krizan, Wolfram Rinke, Gabriele Passmann, Albert Franz Stöckl, Wolfgang Tiefenbrunner, Erich Wallner, Andreas Wuketich |
Leistungsprüfung neuer Sorten und Unterlagen bei Marille Lothar Wurm |
Kurzmitteilung: Ein Modell zur Darstellung von geschmacklichen Unterschieden am Beispiel sortenreicher Apfelweine aus dem Lavanttal in Kärnten Walter Flak, Rudolf Krizan, Gabriele Passmann, Wolfgang Tiefenbrunner, Erich Wallner, Andreas Wuketich |
Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 64/2014 Nr. 2
Comparison of the mid-wire cordon and the umbrella training system with the grapevine varieties ‘Olaszrizling’ (‘Welschriesling’), ‘Szürkebarat’ (‘Pinot gris’) and ‘Keknyelu’ varieties in Badacsony (Hungary) Gyöngyi Knomajerne Szigeti, Laszlo Kocsis, Sandor Hoffmann, Janos Majer, Gizella Jahnke |
Ampelographic and genetic studies into ‘Teran’/’Refosk’ grapes in Istria (Croatia) – one or two varieties? Edi Maletic, Jasminka Karoglan Kontic, Darko Preiner, Silvio Simon, Mario Staver, Ivan Pejic |
Ertrag, Fruchtqualität, Inhaltsstoffe und Geschmacksqualität alter Apfelsorten unter biologischen und integrierten Anbaubedingungen Lothar Wurm, Silvia Wendelin, Manfred Gössinger, Martina Kieler, Kathrin Sigl, Wolfgang Patzl, Manfred Kickenweiz, Thomas Rühmer, Walter Brandes, Therese Schlösinger |
Kartierung von regionaltypischen alten Kirschsorten in der Genussregion Leithaberger Edelkirsche Theresa Spörr, Elisabeth Schüller, Herbert Keppel, Andreas Spornberger Kartierung von regionaltypischen alten Kirschsorten in der Genussregion Leithaberger Edelkirsche |
Effects of harvest ripeness and fruit storage on turbidity in cloudy apple juice Monika Schnürer, Elke Groll, Manfred Gössinger Effects of harvest ripeness and fruit storage on turbidity in cloudy apple juice |
Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 64/2014 Nr. 3
Control of botrytis cinerea (grey mould disease) by methanolic extract on pongamia pinnata L. Khajista Jabeen, Tehzeeb Zubairi, Sumera Iqbal Control of botrytis cinerea (grey mould disease) by methanolic extract on pongamia pinnata L.. |
Effect of addition of grape seed flour on chemical, textural and sensory porperties of bread dough Pavlina Boudova Pecivova, Stanislav Kracmar, Vlastimil Kuban, Jiri Mlcek, Tunde Jurikova, Jiri Sochor Effect of addition of grape seed flour on chemical, textural and sensory porperties of bread dough |
Literature assessment on ways how to increase the willingness to pay at german wine tastings Jon H. Hanf, Oliver Giering Literature assessment on ways how to increase the willingness to pay at german wine tastings |
Einfluss der Gehalte von Zucker und Säure auf die Refraktion von Apfelmost während der Gärung Dominik Weiß, Manfred Gössinger Einfluss der Gehalte von Zucker und Säure auf die Refraktion von Apfelmost während der Gärung |
Vergleich von selbstbewurzelten mit auf gängige Unterlagen veredelten Birnbäumen Lothar Wurm, Andreas Spornberger, Eva-Maria Gantar, Martina Kieler Vergleich von selbstbewurzelten mit auf gängige Unterlagen veredelten Birnbäumen |
Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 64/2014 Nr. 4
Characterization of grapewine (vitis vinifera L.) varieties based on drought induced acclimation mechanisms Péter Teszlák, Krisztián Gaál, Marianna Kocsis, Anna Csikasz-Krizsics |
Auswirkungen unterschiedlicher Standorte auf Trauben- und Weinqualität der Sorte ‚Gewürztraminer‘ Ulrich Pedri, Günther Pertoll Auswirkungen unterschiedlicher Standorte auf Trauben- und Weinqualität der Sorte ‚Gewürztraminer‘ |
Study of phenologic composition and antioxidant capacity of croatian macerated white wines Ana-Marija Jagatic Korenika, Marin Mihaljevic Zulj, Ivana Puhelek, Tomislav Plavsa, Ana Jeromel Study of phenologic composition and antioxidant capacity of croatian macerated white wines |
Determination of pyranoanthocyanine and malvidin-3-glucoside content in red wine of different vintages via LC-MS/ESI Reinhard Eder, Bernhard Beyer, Elsa Patzl-Fischerleitner, Silvia Wendelin, Stephan Hann |
Effect of various sulphur dioxide additions on amount of dissolved oxygen, total antioxidant capacity and sensory properties of white wines Pavel Valasek, Jiri Mlcek, Miroslav Fisera, Lenka Fiserova, Jiri Sochor, Mojmir Baron, Tünde Jurikova |